TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šašlykai, marinuoti su svogūnais
Šašlykai su svogūnais

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai kiaulienos sprandinÄ—s (ar kitokios riebesnÄ—s mÄ—sos)
1 kilogramas svogūnų
5 šaukštai aliejaus
1 sauja žalumynų (krapų, bazilikų, petražolių ar kt.)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti maždaug degtukų dežutės dydžio (tik kiek storesniais) gabalėliais.

2.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti plonais pusžiedžiais, sutarkuoti ar sumalti.

3.
Žalumynus stambiai sukapoti.

4.
Į mėsą dėti svogūnus, pilti aliejų, berti žalumynus, pipirus. Jeigu mėsą marinuosite iki valandos (tiek marinuoti tikrai pakanka, jeigu mėsa kokybiška, minkšta), tuomet mėsos iškart nesūdykite, ją pasūdykite tik prieš pat kepant. Jeigu marinuosite ilgiau, mėsą sūdykite iš karto.

5.
Mėsą su svogūnais ir prieskoniais labai gerai išminkyti, pamasažuoti, bent apie 10 minučių. Uždenkite indą ir dėkite marinuotis į šaldytuvą.

6.
Prieš kepimą mėsą palikti apie pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje. Jei nesūdėte prieš marinuodami, pasūdykite.

7.
Nuo mėsos, prieš maunant ant iešmų, nubraukti marinatą, ypač svogūnus ir šviežius žalumynys, nes jie kepdami svils. Mėsą mauti ant iešmų.

8.
Kepti virš įkaitintų vaismedžių žarijų 15-20 min. Kepimo metu vis apsukti.


Patarimai:
•
Papildomai galima didesniais gabalėliais supjaustyti svogūną ir mauti tarpuose tarp mėsos gabalėlių.

•
Prieš maunant mėsą, nuo juos kruopščiai nubraukite svogūnus ir žalumynus, nes jie kepdami svils.

•
Jeigu mėsą marinuosite iki valandos, tuomet mėsos iškart nesūdykite, ją pasūdykite tik prieš pat kepant. Jeigu marinuosite ilgiau, mėsą sūdykite iš karto, nes per maždaug valandą marinuojant mėsą druska ištraukia skysčių, tačiau, marinuojant ilgiau, skysčiai absorbuojasi atgal į mėsą.




admin · 2020-08-06 03:00 · 384 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt