AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos sprandinÄ—s (ar kitokios riebesnÄ—s mÄ—sos)
1 kilogramas svogūnų
5 šaukštai aliejaus
1 sauja žalumynų (krapų, bazilikų, petražolių ar kt.)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti maždaug degtukų dežutės dydžio (tik kiek storesniais) gabalėliais.
2.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti plonais pusžiedžiais, sutarkuoti ar sumalti.
3.
Žalumynus stambiai sukapoti.
4.
Į mėsą dėti svogūnus, pilti aliejų, berti žalumynus, pipirus. Jeigu mėsą marinuosite iki valandos (tiek marinuoti tikrai pakanka, jeigu mėsa kokybiška, minkšta), tuomet mėsos iškart nesūdykite, ją pasūdykite tik prieš pat kepant. Jeigu marinuosite ilgiau, mėsą sūdykite iš karto.
5.
MÄ—sÄ… su svogÅ«nais ir prieskoniais labai gerai iÅ¡minkyti, pamasažuoti, bent apie 10 minuÄių. Uždenkite indÄ… ir dÄ—kite marinuotis į Å¡aldytuvÄ….
6.
Prieš kepimą mėsą palikti apie pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje. Jei nesūdėte prieš marinuodami, pasūdykite.
7.
Nuo mÄ—sos, prieÅ¡ maunant ant ieÅ¡mų, nubraukti marinatÄ…, ypaÄ svogÅ«nus ir Å¡viežius žalumynys, nes jie kepdami svils. MÄ—sÄ… mauti ant ieÅ¡mų.
8.
Kepti virš įkaitintų vaismedžių žarijų 15-20 min. Kepimo metu vis apsukti.
Patarimai:
•
Papildomai galima didesniais gabalėliais supjaustyti svogūną ir mauti tarpuose tarp mėsos gabalėlių.
•
PrieÅ¡ maunant mÄ—sÄ…, nuo juos kruopÅ¡Äiai nubraukite svogÅ«nus ir žalumynus, nes jie kepdami svils.
•
Jeigu mÄ—sÄ… marinuosite iki valandos, tuomet mÄ—sos iÅ¡kart nesÅ«dykite, jÄ… pasÅ«dykite tik prieÅ¡ pat kepant. Jeigu marinuosite ilgiau, mÄ—sÄ… sÅ«dykite iÅ¡ karto, nes per maždaug valandÄ… marinuojant mÄ—sÄ… druska iÅ¡traukia skysÄių, taÄiau, marinuojant ilgiau, skysÄiai absorbuojasi atgal į mÄ—sÄ….